Manchester United är en av de mest populära och framgångsrika fotbollsklubbarna i världen, med en rik historia av segrar och legendariska spelare.

Laget är känt för sin starka identitet och för att vara en av de bästa cheferna i denna sport.

En berättelse om segrar

Sedan starten 1878 har Manchester United samlat på sig många titlar och prestationer.

Klubben har vunnit engelska ligan 20 gånger, engelska cupen 12 gånger och UEFA Champions League 3 gånger.

United är också en av de mest prisbelönta klubbarna i internationella tävlingar, efter att ha vunnit flera cuper genom sin historia.

Se även

Manchester Citys 3 sensationella segrar

De 3 viktigaste matcherna mellan Barcelona x Real Madrid

Ett team av legender

Manchester United är känt för att ha en av de mest trogna och passionerade fansen i världen, och även för att ha gett några av de bästa spelarna genom tiderna.

Bobby Charlton, George Best, Eric Cantona, Ryan Giggs och Paul Scholes är bara några exempel på legender som har burit klubbens t-shirt.

En framgångsrik administration

Manchester Uniteds framgångar kan också tillskrivas dess effektiva ledning.

Klubben har drivits av familjen Glazer sedan 2005 och har en solid organisationsstruktur som gör att den kan fatta strategiska beslut och starta framgångsrika projekt.

Dessutom har United en av de största inkomsttagarna i världsfotbollen och anses vara en av de mest värdefulla klubbarna i världen.

TOP 3 av de bästa spelen i titeln

TOP 3

Manchester United vs Man City 4-3

Paris Saint-Germain 1-3 Manchester United (2019)

I mars 2019 mötte Manchester United Paris Saint-Germain i åttondelsfinalen i UEFA Champions League.

I den första matchen hade United förlorat med 2-0 på hemmaplan, och föga trodde att laget skulle kunna vända situationen.

Ole Gunnar Solskjaers lag besegrade dock PSG (3-1) i en historisk comeback.

Romelu Lukaku gjorde en dubbel för United och Marcus Rashford konverterade en straff under tiden som återstod för att försegla klassificeringen för tävlingens kvartsfinal.

Det var en otrolig seger, som visade styrkan och beslutsamheten hos United-laget.

Paris Saint-Germain 1-3 Manchester United

TOP 2

Manchester United 4-3 Manchester City (2009)

I september 2009 mötte Manchester United sin största rival, Manchester City, i ett elektrifierande derby.

United förbättrade sig genom Ryan Giggs, men City kvitterade snabbt genom Gareth Barry.

Matchen förblev jämn, med tillfällen för båda lagen, men det var City som återvände för att göra mål genom Craig Bellamy.

United fick ingen hjälp och återvände för att dra genom Darren Fletcher.

Partiet verkade nära oavgjort, men Michael Owen, som kom in i andra halvlek, gjorde länge segermålet för United.

Det var en känslomässig seger som gjorde Uniteds följare extatiska.

TOP 1

Manchester United: TOP 3 partidos del siglo
Manchester United: TOP 3 partier i titeln

Manchester United 2-1 Bayern München (2001)

Den 26 maj 2001 mötte Manchester United Bayern München i finalen i UEFA Champions League i en minnesvärd match.

Det tyska laget förbättrade sig i den 6:e minuten av andra halvlek genom förmedling av Mario Basler.

United försökte reagera, men lyckades inte bryta rivalens försvar.

45 minuter in i andra halvlek verkade det som att nederlaget var nära, men i ett osannolikt drag kvitterade Teddy Sheringham partiet.

Och under tiden, i en annan otrolig match, gjorde Ole Gunnar Solskjaer segermålet för att ge Manchester United triumfen.

Det var ett av de mest spännande ögonblicken i klubbens historia, som vann den andra UEFA Champions League i sin historia.

Manchester United 2-1 Bayern München